Az idézetek valódiak, az elmúlt évek során tartott programok magyar résztvevőitől származnak.

„Az első házas MÉCS is nagyon jó volt, lelkileg az is sokat nyújtott, de ez a Retorno egyszerűen ”átütő” erejű volt. Döbbenetes felismerések és ráeszmélések, hogy mennyire velünk van az Isten és segíti életünket. Megtapasztaltuk szeretetét, és a lelki gyógyulás is elindult. Megfogalmazódott bennünk az igény arra, hogy évente legalább egyszer többnapos lelkigyakorlaton vegyünk részt. A lelkigyakorlat óta minden este olvasunk a gyerekekkel a bibliából, és röviden imádkozunk (amivel már korábban is próbálkoztunk, de elbohóckodták - talán most megértették, hogy ez fontos nekünk). Mi ketten együtt a gyerekek nélkül is szintén este szoktunk imádkozni. Rózsafüzért is szinte naponta imádkozom, amire eddig nem volt példa, de most erre késztetést érzek.”

„Valami hihetetlen lelki nyugodtság és szeretet van közöttünk a Retorno óta. Előtte türelmetlenebbek, ingerültebbek voltunk egymáshoz - kettőnk kapcsolatára is ráterhelődött minden történés. Azóta meg olyan, mintha ezek a külső hatások nem befolyásolnák a kapcsolatunkat - illetve csak pozitív irányba befolyásolják! Nem tudom, sikerül-e jól megfogalmazni, amit érzünk. Egy kis példa jutott eszembe: fogjuk egymás kezét - elkezd fújni a szél - erősebben fogjuk egymás kezét - és ahogy erősödik a szél, annál jobban kapaszkodunk egymásba... Nem tudnánk kiemelni egy vagy két dolgot a Retornóból, ami úgymond nagy hatással volt ránk. Elmélkedve, beszélgetve telt el a két nap, és nagyon jó volt! KÖSZÖNJÜK!”

„ Annyi történt, hogy mind egymással, mind a Jóistennel tudtunk nyugodtan beszélgetni, együtt lenni. És ez már önmagában is nagyon-nagyon elég, azt hiszem. Ez igazából egyfajta Isten-élmény volt nekünk, de szerintem a többi párnak is. Újra meg tudtuk találni Krisztust és rajta keresztül egymást. Újra nekikezdtünk a közös imának és Szentírás-olvasásnak. Külön öröm, hogy a gyerekek nagy örömmel fogadták, és teljesen pozitívan állnak hozzá a közös imánkhoz. Este kettesben is van időnk kicsit hosszabban, meghittebben imádkozni.”

„A Retorno óta esti imáink ismét rendszeresebbek. Minden este a következő napi evangéliumi részt, Jézus szavait olvassuk el az ima elején. Nagyon fontos volt számunkra az a gondolat, hogy ne a saját életünket éljük, hanem Jézusét. A résztvevők hihetetlenül őszinte és mély megnyilatkozásai azóta is kísérik hétköznapjainkat. A nehézségek közepette komoly megerősítést jelentenek ezek az élmények. Nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a böjtre, hogy a világ dolgaitól elfordulva jobban figyelhessünk az Atyára, megismerve az Ő akaratát.”


 

 


Legközelebbi programjaink:


MÉCS Napok Egyéni résztvevőknek

(társkeresőknek; Budapest)
2018.04.27 - 2018.04.29

További információ


MÉCS Napok Fiataloknak

(Kismaros)
2018.05.04 - 2018.05.06

További információ


MÉCS Napok Házasoknak

(Budapest)
2018.05.11 - 2018.05.13

További információ


MÉCS Napok Fiatal pároknak

(Kőszeg)
2018.05.11 - 2018.05.13

További információ


MÉCS Napok Élettársaknak

(Budapest)
2018.06.08 - 2018.06.10

További információ

Google Keresés:


Design: www.dynamo.hu