Gabriel Calvo: Tükrön innen, tükrön túl c. könyvének magyar kiadásához

„Átlapozva a kezünkben tartott könyvet, eszembe jutott találkozásom az egyiptomi szerzetessel, aki húsz évig volt remete. Kérdéseimre nagyon röviden, határtalan egyszerűséggel, átláthatósággal, határozottsággal válaszolt. Szavai egészen a szívemig hatoltak. Ma is őrzöm őket.
Calvo atya túl az aranymiséjén, önmagát egészen a családok lelki gondozásának szentelve, egy élet tapasztalatait foglalja össze. Olyan egyszerűséggel, átláthatósággal, vesékig látóan, ahogyan csak az életet látó bölcsek tudnak fogalmazni.
Olyan szerzőnek a könyvét tartjuk a kezünkben, aki ismeri és szereti a mai embert. Tudja, hogy ideges, kapkodó, alig képes hosszabb, elmélyültebb szövegeket elolvasni, de éppúgy izgatja az igazság, élete valósága, mint a valamikori embert, akinek még volt türelme hosszú bölcselkedések olvasására.
Ugyanakkor meglepetés is ez a könyv számomra. Gabriel Calvo egyházunkban a családon belüli kommunikációt segítők ősatyja; itt mégis mintha monológra késztetné az olvasót. Pedig ez a könyv is a kommunikációról szól.
Ha nem vagyok tisztában azzal, ki vagyok, ha a lét alapvető kérdéseire nem tudok válaszolni, ha hitem tartalma homályos, a szentháromságos Isten melletti döntésem bizonytalan, vajon önmagam vagyok-e? Vajon van-e, aki kommunikáljon a másikkal?
Ez a könyv különös segítség lehet egyedülállóknak, házasságra várakozóknak vagy házasságra készülőknek is. Nagy ajándék az, ha ezek az egzisztenciális kérdések letisztulnak bennünk, mire valakivel összekötjük az életünket. Ha a kérdések, melyekkel a szerző szembesít bennünket, nem tisztázódnak bennünk, személyes életünk és kapcsolataink futóhomokra épülnek csupán.
Kívánom, hogy ez a könyv minél több testvéremet vezesse el Istenhez és önmagához, hogy még mélyebben rátalálhassanak egymásra azokkal, akikkel egy családot alkotnak. Bízom benne, hogy olvasása és megbeszélése megeleveníti házascsoportjaink, ifjúsági és felnőtt közösségeink belső egységét.”

 

Bíró László püspök
a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferense

 


Legközelebbi programjaink:


MÉCS Napok Egyéni résztvevőknek

(társkeresőknek; Budapest)
2018.04.27 - 2018.04.29

További információ


MÉCS Napok Fiataloknak

(Kismaros)
2018.05.04 - 2018.05.06

További információ


MÉCS Napok Házasoknak

(Budapest)
2018.05.11 - 2018.05.13

További információ


MÉCS Napok Fiatal pároknak

(Kőszeg)
2018.05.11 - 2018.05.13

További információ


MÉCS Napok Élettársaknak

(Budapest)
2018.06.08 - 2018.06.10

További információ

Google Keresés:


Design: www.dynamo.hu