Gabriel Calvo: Tükrön innen, tükrön túl c. könyvéből

„Szinte mindannyian a külvilágban – elsősorban tapintható és látható anyagi javakban – keressük a boldogságot, pedig az igazi boldogság belül, szívünk mélyén található.”

„A titkot már ismered: figyelj, kérdezz magadtól bátran és őszintén – s a válaszokat saját magadban fogod megtalálni. Őszintén kérdezd meg magadtól, mit jelent számodra az élet és a halál, a jó és a rossz, az öröm és a fájdalom...”

„A helyes önértékelés voltaképpen józan, egészséges, érett önszeretet. Önmagad iránti derűs tiszteletnek, önbizalomnak is mondhatjuk.”

„Közös élethivatásunk, hogy az embereket szolgáljuk. De arra, hogy ezt az egyetemes hivatást konkrétan hogyan teljesítsük, mindenkinek egyénileg kell rájönnie.”

„Isten nem valami, amit birtokolhatunk, hanem valaki, akit befogadhatunk. Amikor valakit fogadunk, leülünk és figyelmesen meghallgatjuk.”

„A Biblia nem törvénykönyv, hogy megítéljünk belőle másokat, hanem tükör, hogy meglássuk benne saját magunkat. A Biblia rólunk beszél, minket ábrázol, rólunk jövendöl, hozzánk szól, tőlünk kérdez, minket hív...”

„Az elmúlt 2000 év során... férfiak és nők milliói kérdezték, és kérdezik ma is, többé vagy kevésbé őszintén: kicsoda Jézus Krisztus?”

„Az ember legelemibb szükséglete, legmélyebb vágya az, hogy szeressen és hogy szeressék.”

„Az imádságos élet kezdetén, amikor az ember még nem szokott hozzá, hogy Isten jelenlétében éljen, sokszor kell próbálkoznia az elcsendesedés aszketikus gyakorlatával.”

„Ha szeretnéd megérteni az imádság értelmét, hasonlítsd életed legszeretetteljesebb, legboldogítóbb kapcsolatához.”

„Ne vizsgálgasd imáidat, hogy elég jók-e. A jó imát gyümölcseiről lehet megismerni: béke, jótettek, erős hit, a hithez való hűség fakad belőle.”

„Amikor leszáll az est, az kerül majd mérlegre, hogy mennyire szerettünk.” (Keresztes Szent János)

 


Legközelebbi programjaink:


MÉCS Napok Egyéni résztvevőknek

(társkeresőknek; Budapest)
2018.04.27 - 2018.04.29

További információ


MÉCS Napok Fiataloknak

(Kismaros)
2018.05.04 - 2018.05.06

További információ


MÉCS Napok Házasoknak

(Budapest)
2018.05.11 - 2018.05.13

További információ


MÉCS Napok Fiatal pároknak

(Kőszeg)
2018.05.11 - 2018.05.13

További információ


MÉCS Napok Élettársaknak

(Budapest)
2018.06.08 - 2018.06.10

További információ

Google Keresés:


Design: www.dynamo.hu