Gabriel Calvo Családi beszélgetések című munkafüzetéből

„A munkafüzet tizenkét családi beszélgetés anyagát tartalmazza. Tizenkét alkalmat ad egymás meghallgatására, megismerésére, megértésére, az őszinte párbeszédre - vagyis arra, hogy összejöjjön a család. Ha úgy tetszik, mind a tizenkét téma egy-egy meghívás Istentől, aki bebocsátásra vár a családi otthonok ajtajában.
Elfogadjuk-e a meghívást?
Kitárjuk-e ajtónkat Isten előtt?
Vagy megint csak kifogást keresünk, mondván: nincs rá IDŐNK?”

„A hal arra teremtetett, hogy ússzon, a madár, hogy repüljön; az ember pedig, hogy beszélgessen. Ha nem mondhatjuk ki a gondolatainkat, személyiségünk eltorzul. Senki sem lehet külön sziget... Ha kis dolgokról nem tudunk beszélgetni, hogyan fogjuk megbeszélni a nagy és lényeges kérdéseket?”

„Mindannyian követünk el hibákat. Bűntudatunk a családon belüli kapcsolatokat is befolyásolja, így aztán sokszor megbántjuk a többieket... Létkérdés tehát, hogy férj és feleség, szülők és gyermekek, valamint a testvérek mindig meg tudjanak bocsátani egymásnak.”

„Lelkünkben óriási értékek rejlenek. Hosszú, nyugodt beszélgetések híján azonban ezek az értékek sohasem kerülnek felszínre, hanem végleg elsikkadnak a tovatűnő napok, hetek, hónapok, évek szürkeségében.”

„Sokszor úgy érezzük, az egységes család eszménye megvalósíthatatlan álom. Vajon mi hiányzik? ISTEN! A válasz élesen hasít belénk. Egyesek számára talán meghökkentően. Pedig a családok számára ma is itt a megoldás. Induljunk hát közösen Isten keresésére, hátha rátalálunk... ITTHON!”

 


Legközelebbi programjaink:


MÉCS Napok Egyéni résztvevőknek

(társkeresőknek; Budapest)
2018.04.27 - 2018.04.29

További információ


MÉCS Napok Fiataloknak

(Kismaros)
2018.05.04 - 2018.05.06

További információ


MÉCS Napok Házasoknak

(Budapest)
2018.05.11 - 2018.05.13

További információ


MÉCS Napok Fiatal pároknak

(Kőszeg)
2018.05.11 - 2018.05.13

További információ


MÉCS Napok Élettársaknak

(Budapest)
2018.06.08 - 2018.06.10

További információ

Google Keresés:


Design: www.dynamo.hu