A szentmiseáldozat felajánlása és a szentségek kiszolgáltatása mellett a pap hivatása a hívek lelki vezetése, a szentségi házasságok lelki kísérése is a szüntelenül változó világban. E feladatnak a pap, a szerzetes akkor felelhet meg igazán, ha olykor időt szakít arra, hogy a változó valóság fényében újra átelmélkedje papi, szerzetesi hivatását. A MÉCS Napok célja: alkalmat teremteni arra, hogy a részt vevő papok és szerzetesek újra felfedezhessék igazi önmagukat, hogy hivatásukat még gyümölcsözőbben tudják megélni.

A MÉCS Napokat az különbözteti meg minden más, jól ismert lelkigyakorlattól, hogy a program során a lelkigyakorlatot vezető pap- és szerzetestestvérek mellett a résztvevők elkötelezett keresztény házaspárok segítségével tekinthetnek önmagukba, akik saját élményeikről beszélnek, őszintén kifejezve, mennyire számítanak a papok, szerzetesek szolgálatára a házasságuk megerősítésében, mennyire hálásak nekik, stb. A tanúságtételeket minden témánál egyéni elmélkedés, majd beszélgetés követi. A háromnapos lelki programot szentmise és közös imák teszik teljessé.

A részt vevő papok és szerzetesek számára megerősítést jelent, amikor hivatásuk ajándékáról elmélkedve újra felismerik annak szépségét és a benne rejlő lehetőségeket, majd felismeréseiket a többiekkel is megosztják. E megerősítés nagyban segíti az egyéni növekedést, ugyanakkor megszilárdítja a teljes elköteleződést Krisztus és a papi rend szentsége mellett.

„A MÉCS Családközösségek által szervezett lelkigyakorlat segítséget nyújt a családpasztorációban is, ezért szívesen ajánlom pap- és szerzetestestvéreimnek.” (Bíró László püspök)

 


Legközelebbi programjaink:


MÉCS Napok Egyéni résztvevőknek

(társkeresőknek; Budapest)
2018.04.27 - 2018.04.29

További információ


MÉCS Napok Fiataloknak

(Kismaros)
2018.05.04 - 2018.05.06

További információ


MÉCS Napok Házasoknak

(Budapest)
2018.05.11 - 2018.05.13

További információ


MÉCS Napok Fiatal pároknak

(Kőszeg)
2018.05.11 - 2018.05.13

További információ


MÉCS Napok Élettársaknak

(Budapest)
2018.06.08 - 2018.06.10

További információ

Google Keresés:


Design: www.dynamo.hu